Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

AZ Herentals : Café Welkom verwent oudere patiënten

AZ Herentals

Vanmiddag konden opgenomen patiënten van 75 jaar of ouder een namiddag doorbrengen in Café Welkom in het AZ Herentals. Het ziekenhuis organiseerde een gezellige en ontspannen namiddag voor de oudere patiënt, zodat ze zich even geen patiënt hoefden te voelen.

Dit is een van de activiteiten in het kader van de Ouderenweek, die loopt van 20 tot en met 26 november.

Een lekkere pannenkoek eten, luisteren naar het Hertals Zeemanskoor en een fijne namiddag doorbrengen tussen andere medepatiënten. Dat stond er op woensdagnamiddag 22 november op het programma voor de opgenomen 75+’ers in het AZ Herentals.

‘We willen onze oudere patiënten uit hun kamer halen en hen een namiddag verwennen met lekkers en activiteiten’, zegt Daïné Lathouwers, zorgmanager in het AZ Herentals.

‘Zo wordt de routine van hun ziekenhuisopname doorbroken en hoeven ze zich even wat minder een patiënt te voelen. We hopen dat deze middag de patiënten een boost geeft in hun herstel.’

Tijdens de Ouderenweek, die nog tot en met 26 november loopt, worden er tal van kleine activiteiten georganiseerd op de afdeling geriatrie, waar de meeste oudere patiënten opgenomen zijn.

‘Dat gaat van een extra koffieronde tot beweegmomentjes met de ergotherapeuten’, aldus Sofie Corthout, hoofdverpleegkundige van de afdeling. ‘Nog meer dan anders proberen we onze patiënten in de watten te leggen en hen eens andere activiteiten voor te schotelen, zodat de sleur doorbroken wordt.’

Zeemanskoor in AZ Herentals

Zeemanskoor in AZ Herentals

AZ Herentals

Deel dit artikel